Vidám part 

Vidámpark, Sellõk és Sirályok Sörkert, 1996. 08. 30. 
Suttogások és sikolyok. Nimfák. Satyrok meg sehol: megint egy unalmas péntek este. Sörkert. Új. Egy a sokból. Jó. Családias hangulat. Bõvenszáz(ötven) ember. Gyertyafény. (Kinek van illen családja?) Nincs belépõjegy: a kétkilót kaszírozó zord õr arcról megismeri a ki-be vándorlókat - mondja. S lõn, hiába maszkírozom magam, kiszúrja UV-zöld fûzõmet. Ennyit a karcsú derékról. A nõi WC-nek leesik a kilincse. Végre valami izgalom. 
Kocogók és szerelmespárok. Hiába, no: fûszeres nyáréj, bizsergetõ a leh, Duna, dinnyehéj - minden adott az andalgáshoz. Hány ölelés lehet a Margitsziget kerülete? Elúszó hajók. A partról potyázók még jobban is járnak: csillámló víz Õz Zsolt dizõz feje helyett, diszkret félrehúzódások, csóktime. Hány koituszt sikerült rögzítenünk hipp-hopp egy óra alatt? - kérdezi Rózsa György. "E hely poétának való..." 
Odabe' viszont mulatás van. Fíling. Õz már az elején alkohollal telt (Olvasóink megnyugtatására: fért még bele.). A Menjünk le délre kezdõszám nem hoz nagy beindulást: kicsi a tánctér, mer' közel vannak az asztalok. A csepeli munkásfiatalok gyöngye harsányan szapulja a cuccot, amin játszanak. A Várj még egy percet persze elszabadítja a közönséget és a zenekar egybeolvad a táncolókkal. Az exhibik szorongnak, oldalt 10-15 pogózó erõszakolja Nastassja Kinskit. Nekik jobb. A Háztartási szörny alatt a fellépõsátorba berepülõ arc lebontja a világításul szolgáló égõt. Sötetebben megy a durvulás. Beszól a yard, hogy halkabban. Ez már annyiszor elõfordult a Vidámparknál, hogy senki nem hiszi el, hogy nem a só része. "Kultúrálódjatok bazdmeg!" - csúszik ki Õzike száján, s belekezdenek a Harang a rangod gyilkolásába. A Bahián felnõtt fiatalság rohan, hogy elvegyüljön a forgatagban, néhány kandelláber áldozatul esik. A Még egy kört! vad tobzódásában a táncoló szabadcsapatok a Dunáig szorítják a dobost, s a visszavonuló frontemberek is a menekülést fontolgatják ruháik fogytával. Önfeledt fürdõzés - ha én vagyok a forgatókönyvíró. 
És a valóság: a Go Go Girlsre elõmerészkednek a bálnatestû nõk is, de ezzel a számmal nemcsak a durva-blokk ér véget, hanem az egész koncert. Se anyázás, se sikolyok. Most mi van? Kusti van, és rekedt suttogás.
Jászaim ari