A Vidámpark zenekar 1991-ben alakult. Az akkori felállásból ketten az egykori Sziámi Ultrarock zenészei voltak. Õz Zsolt énekes pedig az Ugatha Christie-bõl igazolt át.

Elsõ kazettájuk 1992 márciusában jelent meg Karnevál címmel. Az ezt követõ idõszak a zenei útkeresés, a szórványos tagcserék jegyében telik. Õz énekes az együttes akkori irányvonalától némiképp eltérõ hangvételû dalait saját néven, szólókazettaként jelenteti meg 1993-ban.1994 õszére végre kialakult a mostani - stabilnak tûnõ - felállás, s elkezdõdhettek az új dalok felvételei. A lemezen a három alapító tag (Szalay Péter - gitár, Õz Zsolt - ének, Balahoczky István - basszus) mellett Farkas Zoltán (szintén ex-Ugatha Christie) dobol. A szintetizátorszólamokat Papócsi László, a zenekar volt tagja játszotta el. 

A zenekar mondja magától: "Bár a tagok nem tudnak kibújni bõrükbõl, annyi azért elmondható, hogy a zene jóval nyersebb, dögösebb, mint az elsõ anyag idején. A rock and roll feeling ettõl megmaradt, ha kevesebb klasszicizáló hangszínnel is (metálosoknak ezért csak szódával ajánljuk). A funk-ízû basszgitárjáték keveredik a hol jazzes, hol kõkemény dobbal és a széles skáláén mozgó gitárhangzásokkal, az ének pedig olyan, amilyen." 

Pesti Est 
index
[kezdõlap]